Friday, October 26, 2018

KOLAČ BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA SVETSKI HIT…BAŠ, BAŠ DOBAR DESERT! (RECEPT)


Sastojci:
– 4 jaja
– 2 pomorandže
– 200 oraha ili badema ili lešnika ili kokosa
– pola kašičice sode bikarbon

Za fil:
– 100 grama crne čokolade
– 200 ml neutralne pavlake za kuvanje.

Priprema:



Pomorandže prvo potopite u rastvor sode bikarbone i ostavite da odstoje pola sata. Zatim ih kuvajte oko pola sata dok ne omekšaju. Sameljite ih dobro u blenderu, dodajte jaja i orašaste plodove predhodno samlevene, te malo sode bikarbone.

Pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta. Na ringli prokuvati neutralnu pavlaku pa u nju dodati čokoladu dok se rastopi. Preliti gotov i prohlađen kolač. Rashladiti u frižideru i poslužiti.

No comments:

Post a Comment

Ovih osam znakova pokazat će vam da živite sa psihopatom

Sudeći prema podacima koji dolaze od psihologa, između jedan i četiri posto populacije na Zemlji čine psihopate. Psihopatske...